Skip to main content
Shop

15 januari talk at Utrecht

Een nieuwe bijeenkomst van BNO Utrecht in Kapitaal: Dit keer met Klaas Kuiken, 75B en Saiid & Smale.

Dinsdag 15 januari organiseert BNO Utrecht een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Saiid & Smale, Klaas Kuiken en 75B. Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Over de sprekers:

75B begon begin jaren negentig als een elektronisch muziekduo met een aantal bekende hits in het clubcircuit als 'Electric Sunset' en 'Soul meets Body'. De zelfontworpen hoezen en flyers zorgden voor opdrachten van podia en clubs waaronder club RoxY en Now&Wow. Hieruit volgden opdrachtgevers voornamelijk uit het culturele veld waaronder IFFR, Mondriaan Fonds en Van Abbemuseum. Momenteel wordt 75B vooral veel gevraagd voor advies in culturele positionering en strategische communicatie. Daarnaast ontwerpen ze nog steeds. Bijvoorbeeld voor het zelf geinitieerde project: '21st Century Heraldry' waarbinnen hedendaagse stadswapens worden ontworpen en waarvoor in 2019 een winkel wordt geopend in Rotterdam.
75B

Saiid & Smale is een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. Het bureau staat voor helder, functioneel en doordacht ontwerp met veel gevoel voor materiaal en oog voor detail. Er wordt nauw samengewerkt met de opdrachtgevers; klein, groot, commercieel, cultureel, nationaal en internationaal. De studio is opgericht door Janneke Smale en Omar Saiid, beiden werkzaam bij Studio Anthon Beeke voordat zij in 2010 hun eigen bureau oprichtten.

 
Klaas Kuiken ziet zichzelf niet alleen als een ontwerper. Hij is net zo goed uitvinder en ambachtsman. Klaas is buitengewoon geinteresseerd in productieprocessen. 
''Ik kom graag in fabrieken om de productieprocessen te bekijken en te begrijpen. De producten uit de massa-industrie inspireren me." De vraag welke invloed massaproductie op de identiteit van producten heeft is een centraal thema in het werk van Klaas. Dat het programma How it's Made op Discovery Channel een van zijn inspiratiebronnenis, spreekt natuurlijk voor zich.
 

Zoals je ziet wordt het weer een mooie avond met interessante sprekers, 
dus zeker komen!

BNO Utrecht
Locatie: KAPITAAL
Adres: Paardenveld, Utrecht (1e verdieping parkeergarage)
Datum: 15 januari 2019
Tijd: 20.00 uur (19.30 zaal open)
Toegang: BNO-leden: gratis, niet-leden: 5 euro, studenten: 3 euro
Contact: utrecht [at] bno.nl