Skip to main content
Shop

Talk at Maakdrift 31 Mei Rotterdam BNO IMG LAB

BNO IMG LAB presenteert op 31 Mei 'Maakdrift'.

aanvang: 20.00
adres: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Auditorium, 3015 CB Rotterdam

Van passie tot obsessie. Makers die het onderscheid niet maken tussen leven om te werken of werken om te leven. 
Makers die niet te stoppen zijn als het gaat om hun grote liefde voor beeld, product of idee. Makers die geen rem zetten op zichzelf of hun creaties. Waar komt die tomeloze liefde voor het ontwerpvak vandaan? "Creer c'est vivre deux fois" 

Met o.a.:

STUDIO MALS
Studio Mals maakt kleurrijke, fantasierijke en stilistische films en illustraties. Hun werk is tastbaar en het liefst handgemaakt met een conceptuele insteek, waarin eten en machines vaak een hoofdrol spelen. Zij zijn in staat om een abstract gegeven stijlvol en met een knipoog te verbeelden. 
www.studiomals.nl

FLORENTIJN HOFMAN
Florentijn Hofman staat bekend om zijn speelse grote kunstwerken, waarmee hij de publieke ruimte overneemt. Wereldwijd werd hij bekend met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote opblaasbare gele badeend, die in Europa, Azie en Australie gedobberd heeft. "Ik werk alleen maar aan dingen waar ik in geloof. Ik offer daar niets voor op, anders was ik wel de reclame ingegaan". 
www.florentijnhofman.nl

RUBEN STEEMAN
Ruben Steeman (RuSt) is grafisch ontwerper maar tekent zijn hele leven met grote maakdrift. Sinds 2002 zelfs elke avond, ook als hij druk, ziek, brak of misselijk is, tekent hij iets wat met die dag te maken heeft. Dit resulteerde in een berg van duizenden tekeningen en een heel dik boek. Inspiratie bestaat niet volgens hem. Heel veel vlieguren maken wel. www.elkedagrust.nl

KLAAS KUIKEN
Klaas Kuiken is een productontwerper, al lijkt hij in zijn werkplaats meer op een bekwame vakman en een nieuwsgierige uitvinder. Zijn werk komt voort uit een fascinatie hoe de werelden van vakmanschap en (massaproductie) samengebracht kunnen worden. Zijn kijk op materialen, productietechnieken en productieprocessen is tegelijkertijd verfrissend, verrassend en charmant. 
www.klaaskuiken.nl

Illustratie flyer door: Anna Bay& Rutger Paulusse
Flyer ontwerp door: Studio BLT