Skip to main content
Shop

Birdhouses at the roof of De Molenschuur / Sonsbeekpark Arnhem, the Netherlands

Op vrijdag 1 mei zal Klaas Kuiken zijn unieke dakpanhuisjes installeren op het dak van De Molenschuur.Op deze nationale dag van de arbeid kunnen de Arnhemse mussen dan meteen aan het werk. In een poging om de afnemende vogelpopulatie in stedelijke gebieden te helpen oplossen, heeft de Arnhemse ontwerper Klaas Kuiken samen met de Vogelbescherming de Birdhouse dakpan ontworpen. De Birdhouse dakpan is ontworpen om meer nestplaatsen voor vogels in de stad te creeren. Omdat vogels vaak onder de daken van huizen willen nestelen, heeft Klaas Kuiken een archetypische vogelhuisje op een standaard dakpan bevestigd.

Molenplaats wordt een thuis voor natuurlijke stadsvogels

Voor Molenplaats, de nieuwe naam voor het bezoekerscentrum Sonsbeek, onderstreept dit project waar Molenplaats de toekomst voor wil staan: Een bron van leven voor het groen in Arnhem. Een iconische Arnhemse ontmoetingsplaats op de rand van stad en land.

Het project kwam tot stand via een fundingactie en is opgebracht door liefhebbers van het Arnhems groen en het Arnhems ontwerp. De officiele ingebruikname zal plaatst vinden om 16.00 uur bij De Molenschuur in het bijzijn van Klaas Kuiken.

Meer informatie:
Jeroen Voskuilen, Directeur Molenplaats jvoskuilen [at] bezoekerscentrumsonsbeek.nl 06 20425247