Skip to main content
Shop

Transition 2

Sommige materialen verwonderen pas als je ze doorzaagt, omkeert of opschuurt.

"From sheets to designer products. That's the 'Transition' which Baars & Bloemhoff was looking for during their very well received 'Transitions' project. During the Dutch Design Week (DDW) in October the second edition 'Transitions II' will be presented with a entirely new group of leading Dutch designers."

"Klaas Kuiken heeft een kast en dressoir ontworpen waarbij hij de schoonheid van het materiaal verheft tot centraal thema. Voor Transitions II onthult hij de verborgen esthetische kwaliteiten van het materiaal Finsa Greenpanel. Het materiaal dat vaak anoniem wordt toegepast maar van binnen een zeer specifieke eigen schoonheid kent. Bij Inside-Out krijgt het een plek in de woonkamer, in een serie kasten en wandplanken.

Sommige materialen verwonderen pas als je ze doorzaagt, omkeert of opschuurt. Finsa Greenpanel is een materiaal dat letterlijk door midden moet om het karakter te ontdekken." Greenpanel is gemaakt van twee MDF toplagen van 4 mm met daartussen een honingraad raster van 3 mm MDF. Doormiddel van het doorzagen van deze honingraadstructuur op verschillende plaatsen, onstaat er een prachtig patroon met diverse dieptes."

You might also like