Skip to main content
Shop

we need watt?

In 2022 gingen 10 Arnhemse kunstenaars op uitnodiging van Ontwerp Platform Arnhem (O-P-A) aan de slag met het kunstzinnig verfraaien van de elektrakastjes in de Arnhemse binnenstad. 

Het project is een initiatief van Platform Binnenstad Arnhem, O-P-A en gemeente Arnhem, met medewerking van netwerkbeheerder Alliander. Ieder van de 10 kunstenaars is gekoppeld aan een van de 10 kwartieren in de binnenstad. Iedere kunstenaar maakte unieke ontwerpen die passen bij de identiteit van het betreffende kwartier. De thema's van de ontwerpen zijn samen met ondernemers en bewoners uit het kwartier bepaald.

Het ontwerp van de elektriciteitskasten van WhitenoiseDada (Charley Reijnders en Klaas Kuiken) is een uiting van frustratie en verwarring die veroorzaakt wordt door de vele verschillende standpunten rondom de energietransitie. Iedereen lijkt de beste oplossing te hebben en elke oplossing is nog beter dan de andere, maar een overzicht over het globale geheel lijkt ver te zoeken. We Need is een uiting van wat we nodig zouden hebben om de energietransitie tot een goed einde te brengen, een behoorlijke lijst. De Watt?! slaat op wattage, maar is ook een kreet van frustratie en verwarring.

Watt hebben we nu echt nodig?

 

You might also like